Μιτσέλι: «Μου αρέσει η Εθνική Ελλάδας, είναι μια ομάδα με μαχητικό πνεύμα»

Γυναικών ,

Φιλοξενούμενος στο... σπίτι του βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Λορέντζο Μιτσέλι ο οποίος ως προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας αντιμετώπισε την Ελλάδα σε φιλικά προετοιμασίας.

Οι αγώνες των δύο ομάδων που προετοιμάζονται για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, διεξήχθησαν στο κλειστό του Ρέντη, έδρα του Ολυμπιακού όπου θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος μίλησε στο volleyball.gr για τα συμπεράσματα του από τα δύο φιλικά, τους στόχους της Βουλγαρίας, αλλά κατέθεσε και τη γνώμη του για την ελλκηνική ομάδα.

«Κι οι δύο προπονητές χρησιμοποιήσαμε τις βασικές μας εξάδες. Στο πρώτο παιχνίδι η δική μου ομάδα έκανε πολλά λάθη και ειλικρινά δεν είχα δει άλλο παιχνίδι στο οποίο να δεχθήκαμε 21 μπλοκ καθώς είχαμε μεγάλο πρόβλημα στη φάση της αλλαγής.
Στο δεύτερο ματς παίξαμε εμείς καλύτερα, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να φτάσει στο ίδιο επίπεδο και νομίζω ότι ήταν μια ισοπαλία όχι μόνο από πλευράς αποτελέσματος, αλλά κι από πλευράς βολεϊκής απόδοσης. Είναι πολύ σημαντικό όμως σ' αυτό το χρονικό σημείο εμείς οι προπονητές να βλέπουμε να βγαίνουν στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε κι απ' αυτήν την πλευρά νομίζω ότι και οι δύο πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι. Τώρα όμως πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε καλά και να το διορθώσουμε εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος»

Λίγες ημέρες πριν το Ευρωπαϊκό ποιος είναι ο στόχος της Βουλγαρίας στα τελικά;
«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και τώρα θέλουμε να βγάλουμε και την ποιότητα που έχουμε ως ομάδα. Έχουμε δύο φιλικά με την Τσεχία και γενικά αυτό το δεκαήμερα θα δουλέψουμε κυρίως στην τακτική εν όψει των δύο πρώτων αγώνων μας με Κροατία και Βοσνία που είναι καθοριστική για την παρουσία μας στον όμιλο»

Και η γνώμη σας για την Ελλάδα;
«Στα δύο φιλικά που παίξαμε χρησιμοποιήσατε ουσιαστικά δύο ακραίες γιατί απ' ότι κατάλαβα οι άλλες δύο είχαν κάποια προβλήματα. Έχοντας λοιπόν εκεί κάποιες παραπάνω επιλογές σίγουρα θα έχει ακόμη καλύτερη απόδοση. Αλλά σε γενικές γραμμές μου αρέσει η ομάδα, έχει μαχητικό πνεύμα και εννοείται ότι είμαι οπαδός της και εύχομαι να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».


Σχετικά Άρθρα