Το Sport Excellence στην προετοιμασία της Εθνικής παίδων

Παίδων ,

Στο Μουζάκι της Καρδίτσας βρίσκεται από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου η Εθνική παίδων όπου θα παραμείνει εκεί μέχρι την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, πραγματοποιώντας προετοιμασία εν όψει των μελλοντικών της υποχρεώσεων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το τριήμερο 4-6 Ιανουαρίου θα δώσει φιλικούς αγώνες με την ομάδα της Ουγγαρίας, ενώ στην έναρξη των προπονήσεων βρέθηκε στο Μουζάκι και κλιμάκιο του Sport Excellence στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.



Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ενώ το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).



Το κλιμάκιο του Sport Excellence έκανε στους νεαρούς διεθνείς διάφορες δοκιμασίες και μετρήσεις για τη σωματοδομή και τις φυσικές ικανότητες τους καθώς και διάφορα ψυχοκινητικά τεστ.

Είναι η τρίτη φορά σ' αυτή την ηλικιακή ομάδα που γίνεται οι συγκεκριμένες μετρήσεις.



Όσον αφορά το κομμάτι της προετοιμασίας ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Χρήστος Ντόζης τόνισε: «Σ' αυτό το διάστημα που θα έχουμε τα παιδιά το βάρος θα πέσει στην τακτική. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παιδιά που λόγω ηλικίας έχουν και μεγάλες υποχρεώσεις στο σχολείο. Είναι μια ευκαιρία για να γνωριστούμε καλύτερα, αλλά και να δώσουμε κατευθύνσεις εν όψει του Ιουνίου όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασία και θα έχουμε τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις». 

Σχετικά Άρθρα