Κατερίνα Ζακχαίου: «Νίκη ψυχολογίας επί του Παναθηναϊκού»

Magazine ,

Λίγες εβδομάδες μετά την ανάδειξή της ως μία από τις δύο καλύτερες κεντρικές του Α' γύρου της Volleyleague γυναικών, η Κατερίνα Ζακχαίου του Ολυμπιακού πρόσθεσε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό της απέναντι στον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας τον τίτλο της MVP της 14ης αγωνιστικής.

H Kύπρια κεντρική κατέκτησε το πρώτο βραβείο πολυτιμότερης αθλήτριας μέχρι στιγμής στη καριέρα της και το αφιέρωσε στις συμπαίκτριές της. «Η διάκριση αυτή είναι κάτι που θέλει κάθε αθλήτρια. Βέβαια δεν ήταν κάτι που το σκεφτόμουν. Αυτό που σκέφτομαι και με νοιάζει είναι να παίζω καλά σε όλα τα παιχνίδια και να βοηθώ την ομάδα μου να παίρνει νίκες. Το βραβείο αυτό το αφιερώνω στις συμπαίκτριές μου, γιατί χωρίς αυτές δεν θα το πετύχαινα».

Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο σετ μπήκε πολύ δυναμικά. Εμείς δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση και παρόλο που το χάσαμε, ήμασταν πολύ κοντά και είχαμε και δύο σετ μπολ. Μετά παίξαμε μυαλωμένα, δεν κάναμε λάθη και δεν δώσαμε άλλη ευκαιρία στον αντίπαλο να... πάρει αέρα».

Για την αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Γενισέι:
«Η νίκη επί του Παναθηναϊκού δεν έκρινε κάτι αλλά ήταν νίκη ψυχολογίας. Είμαστε όλες σε καλή κατάσταση για να πάρουμε άλλη μία νίκη επί της Γενισέι. Δεν σκεφτόμαστε το πρώτο παιχνίδι, ούτε ότι χρειαζόμαστε δύο σετ για να προκριθούμε στα προημιτελικά. Στόχος είναι η νίκη με καλή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο μας».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague: «Είναι η 4η χρονιά που παίζω στην Ελλάδα και το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο. Έχει πολύ ανταγωνιστικές ομάδες και δεν υπάρχει το περιθώριο για λάθος. Δίνουμε δυνατούς αγώνες και αυτό μας βοηθάει να έχουμε τον απαραίτητο ρυθμό για τους αγώνες της Ευρώπης. Δεν συγκρίνονται βέβαια, όμως σε βοηθάει να παραμένεις συγκεντρωμένος συνεχώς».

Σχετικά Άρθρα