Η υπογραφή του μνημονίου ΕΟΠΕ - Περιφέρειας (photos-videos)

NEWS ,

Η διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος της πετοσφαίρισης, η βελτίωση των αθλητικών υποδομών και η ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού βρίσκονται στο επίκεντρο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ), Γιώργο Καραμπέτσο και τον Γενικό Γραμματέα, Νεκτάριο Χαλβατζή. 

Στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Πάρης Ευαγγελίου.

Τα δύο μέρη αποφάσισαν τη δημιουργία πλαισίου συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη υποδομών και την καθιέρωση αναπτυξιακών προγραμμάτων εκμάθησης των αγωνισμάτων βόλεϊ και beach volley στην ευρύτερη κοινωνία, και ιδιαίτερα στα παιδιά. Οι εν λόγω υποδομές και τα αθλητικά προγράμματα, μαζί με τους κατάλληλους αγωνιστικούς και βοηθητικούς χώρους θα επιτρέψουν την περαιτέρω αθλητική ανάπτυξη της Αττικής, μέσα από την ενίσχυση του αθλήματος και των σωματείων του.

Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την υποστήριξη διοργανώσεων της ΕΟΠΕ. «Το ενδιαφέρον της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για τον μαζικό αθλητισμό, για το δικαίωμα των πολιτών να αθλούνται, δεν είναι συγκυριακό. Αποτελεί κύριο μέλημά μας με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υπογραφή, σήμερα, του Μνημονίου Συνεργασίας της Περιφέρειας με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Ο στόχος μας, με αυτή τη συνεργασία, είναι διπλός. Αφενός, θέλουμε να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε τις ήδη υπάρχουσες υποδομές για την ανάπτυξη όλων των μορφών πετοσφαίρισης, προς όφελος των πολιτών γενικά και των παιδιών ειδικότερα. Αφετέρου, με τον τρόπο αυτό, συμβάλλουμε στην αθλητική ανάπτυξη της Αττικής. Η Αττική μετατρέπεται έτσι, σταδιακά, σε χώρο φιλικό στον ομαδικό αθλητισμό, συμβάλλοντας παράλληλα στη συλλογική προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση», επισήμανε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε: «Οφείλω να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη κ. Δούρου, τον εντεταλμένο σύμβουλο αθλητισμού κ. Πάντζα, καθώς και τον κ. Ευαγγελίου για την συνεργασία. Με την υπογραφή του μνημονίου, θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους στο βόλεϊ και στο beach volley να συμμετέχουν στα προγράμματα της Περιφέρειας, είτε χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις που θα μας παραχωρηθούν, είτε από τις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας. Ομολογώ ότι αυτή την δύσκολη περίοδο, είναι πολύ σημαντικές αυτές οι ενέργειες όσον αφορά τους νέους. Τους δίνεται η δυνατότητα να υλοποιήσουν τα αθλητικά τους όνειρα. Θέλω να πιστεύω ότι θα βγει κάτι πολύ καλό και θέλω να πω στην κ. Δούρου ότι το ένα ευρώ, η διοίκηση αυτή της Ομοσπονδίας θα τα κάνει δέκα».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής Σπύρος Πάντζας τόνισε: «Προχωράμε σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο θα προσφέρει πολλά στον Έλληνα πολίτη. Η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα τον άνθρωπο, τον υγιή αθλητισμό μπορεί και καταφέρνει να κάνει συνεργασίες που προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι και βοηθάει στις υποδομές. Είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να δώσουμε στις δύσκολες εποχές που ζούμε, την διέξοδο του αθλητισμού». 

Ο περιφερειακός σύμβουλος Πάρις Ευαγγελίου ανέφερε: «Ενέργειες όπως αυτή της Περιφέρειας και της ΕΟΠΕ, μόνο καλό έχουν να δώσουν στον αθλητισμό και ειδικά στο βόλεϊ. Ευχαριστώ την κ. Δούρου γιατί αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές σε θέματα αθλητισμού. Η συγκεκριμένη υπογραφή μνημονίου έχει να δώσει μόνο οφέλη για τα παιδιά που ασχολούνται με το βόλεϊ. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για αυτή την προσπάθεια».


Σχετικά Άρθρα