Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ19: Πρωταθλήτριες Ελλάδας οι αδελφές Φανιουδάκη

NEWS ,

Η Ελευθερία και η Νικολέτα Φανιουδάκη είναι οι πρωταθλήτριες Ελλάδας Κ19, καθώς επικράτησαν με 2-1 (19-21, 21-14, 18-16) των Κατερίνα Κατέρη, Αγγελική Κοντακιώτη στον τελικό της διοργάνωσης στο Karteros Beach Sports Center.

Στο πρώτο σετ τα κορίτσια από την Κρήτη ξεκίνησαν εντυπωσιακά έχοντας σταθερά το προβάδισμα (3-0, 7-4, 10-6) μέχρι το 15-12 το οποίο όμως έγινε 15-17 με τη Κατέρη στο σερβίς για να διαμορφωθεί το 16-19 με κακή υποδοχή. Το σετ όμως είχε δρόμο ακόμη καθώς το σκορ έγινε 18-19 και 19-20 με την Κατέρη να τελειώνει την επίθεση για το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ το αμφίρροπο 9-8, έγινε 13-8  για τις αδελφές Φανιουδάκη με πίεση στο σερβίς με την Κοντακιώτη να δίνει τέλος στο σερί και να μειώνουν σε 14-11, ωστόσο το σκορ έφτασε στο 17-12 με νέο άσο  για να φτάσει η διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο 19-12 και να κλείσει το σετ στο 21-14.

Με άσο της Νικολέτας Φανιουδάκη το σκορ έγινε 3-2 για να ακολουθήσει φιλέ της Κοντακιώτη, ωστόσο η απάντηση ήταν άμεση για το 4-4. Με νέο άσο, από την Ελευθερία Φανιουδάκη έγινε το 6-4 για να φτάσουν στο +3 το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το 12-9. Εκεί είχαμε την ισοφάριση σε 12-12 με τις Κατέρη Κ. / Κοντακιώτη Α. να προηγούνται για πρώτη φορά στo 13-14, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν το μοναδικό ματς μπολ που είχαν για να φτάσουμε στο 16-16 όπου μία επίθεση της Νικολέτας και η πετυχημένη κόντρα της Ελευθερίας έδωσαν τέλος στον αγώνα.

«Νιώθω ανακούφιση γιατί δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι πολύ σκληρά και οι κόποι μας ανταμείφθηκαν», είπε η Ελευθερία με την Νικολέτα να αισθάνεται αντιθέτως: «... χαρά γιατί πετύχαμε το στόχο μας, έχοντας όντως δουλέψει πολύ σκληρά»

Η Ελευθέρια δήλωσε ξεκάθαρα πως αισθάνεται σίγουρη ότι «το μπιτς βόλεϊ θα με κερδίσει», με την Νικολέτα να είναι πιο συγκρατημένη ενώ αμφότερες δήλωσαν ενθουσιασμένες με τις εγκαταστάσεις το Krateros Beach Sports Center.

«Πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Τα γήπεδα είναι εξαιρετικά και σίγουρα για μας ήταν διαφορετικά γιατί είχαμε μαζί μας και τους δικούς μας ανθρώπους»

Για την Νικολέτα η επιδίωξη της είναι «να φτάσω μέχρι εκεί που το λέει η καρδιά μου», ενώ η Ελευθερία θέλει «να συνεχίσω την σκληρή δουλειά και να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο».

Τέλος τα κορίτσια αφιέρωσαν την επιτυχία τους «στην οικογένεια μας που μας στηρίζει από την πρώτη στιγμή, στον προπονητή μας Νίκο Προύφα,στις συναθλήτριες μας με τις οποίες προπονούμαστε καθημερινά και στον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε».

Σχετικά Άρθρα