Αυγενάκης για ΕΟΠΕ: «Η νοικοκυροσύνη στο ανώτερο επίπεδο»

NEWS ,

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο της παρουσίας του στη κλήρωση της Volley League αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση των σωματείων και των ομοσπονδιών. Αναλυτικά:

"Στο βόλεϊ υπάρχει άλλη ποιότητα και στόφα ανθρώπων και αναφέρομαι στους παράγοντες, στους αθλητές, στους προπονητές. Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ σήμερα. Θα πω συγκεκριμένες κουβέντες για το θέμα του Στοιχήματος. Αυτή η κυβέρνηση με αυτόν τον πρωθυπουργό δημιούργησε αυτή τη στήριξη από τον κουμπαρά των εσόδων του Στοιχήματος. Ηταν δύσκολο εγχείρημα. Δώσαμε σκληρή μάχη για το πως θα κατανεμηθούν αυτά τα χρήματα. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες αλλά το πετύχαμε.

Η νοικοκυροσύνη της ΕΟΠΕ

Ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει προτεραιότητα και επίσης το υπουργείο αθλητισμού δεν είναι υπουργείο ποδοσφαίρου, αλλά όλων των αθλημάτων. Πάνω σε αυτούς τους δύο άξονες πατήσαμε και προχωρήσαμε και τον Μάρτιο του 2021 δώσαμε προκαταβολικά κάποια χρήματα. Τον Αύγουστο του 2021 περιμέναμε την εκκαθάριση. Εάν προέκυπταν κι άλλα χρήματα θα κατανέμονταν στοχευμένα για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Η ΕΟΠΕ έχει το υψηλότερο ποσοστό ενεργών και καταγεγραμένων σωματείων στο μητρώο. Δηλαδή, η νοικοκυροσύνη στο ανώτερο επίπεδο.

Δεν γνωρίζουμε τον κουμπαρά

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών χρήματα θα προκύψουν τον Ιανουάριο του 2023 που θα γίνει η εκκαθάριση. Με ποιο τρόπο και πόσα θα μοιραστούν δεν το γνωρίζουμε. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι τα έσοδα. Δεν γνωρίζουμε τι μαζεύεται στον κουμπαρά. Αυτό που ξέρουμε είναι πως δύο φορές τον χρόνο θα έχουμε εκκαθάριση.

Κάποιοι τα έδωσαν αλλού

Τα χρήματα αυτά έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό και συγκεκριμένο σκοπό. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοι πήραν τα χρήματα και τα έδωσαν αλλού. Επίσης έγιναν και παρερμηνίες. Αυτή η ημερομηνία που σας λέω για τον Ιανουάριο είναι επίσημη. Εγώ θέλω αυτή η αντιπροσωπευτικότητα των 10 ομάδων να βοηθήσει το άθλημα. Οσο υπάρχει η αρμονική σχέση Καραμπέτσου - Ταρνατόρου και των υπολοίπων στελεχών είναι βέβαιο πως θα βοηθήσει το άθλημα. Περιμένω το βόλεϊ να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την δημοφιλία του. Είναι ένα άθλημα αγαπητό και ευγενές. Πρέπει να κάνουμε κι άλλη δουλειά μέσα στα σχολεία με καμπάνιες και δράσεις. Θέλουμε βαθιά μέσα μας να πάει το βόλεϊ ακόμα πιο ψηλά".

Οι μεγάλες επιτυχίες

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού: "Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ τις επιτυχίες των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών που προκρίθηκαν στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην εθνική μπάσκετ και μακάρι να πανηγυρίσουμε την προσεχή Κυριακή. Συγχαρητήρια στις εθνικές ομάδες του πόλο, στα παιδιά του στίβου αλλά και στη μεγάλη επιτυχία που είχε το Ράλι Ακρόπολις που έφερε 65.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ. Όπως ξέρετε είμαι φίλος του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ. Υπάρχει συνεννόηση, επικοινωνία και αρμονία μεταξύ των προέδρων των φορέων και υπάρχουν πολλά περιθώρια προόδου. Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του μπιτς βόλεϊ ο χώρος θα πάει πολύ καλά".

Σχετικά Άρθρα