Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ στις γενικές συνελεύσεις CEV και FIVB

NEWS ,

Στο Άρνεμ της Ολλανδίας, στο περιθώριο της έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών, πραγματοποιούνται οι γενικές συνελεύσεις της FIVB και της CEV.

Η ΕΟΠΕ εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Γιώργο Καραμπέτσο και τον γενικό γραμματέα Νεκτάριο Χαλβατζή οι οποίοι βρίσκονται στην πόλη της Ολλανδίας από το απόγευμα της Τετάρτης και σήμερα συμμετείχαν στις εργασίες της συνέλευσης της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της CEV Αλεξάνταρ Μπόρισιτς παρέθεσε ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία από την περσινή σεζόν όπου διεξήχθησαν 3.200 αγώνες υπό την ευθύνη της, ενώ αναφέρθηκε στην αύξηση των χρηματικών επάθλων, στην επιστροφή του snow volley μετά την πανδημία, τα τεράστια άλματα που έχουν γίνει στο μπιτς βόλεϊ και στη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων χωρών στη φιλοξενία ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών.

Παράλληλα στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με την FIVB γεγονός που επιβεβαίωσε κι ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας Άρι Γκράσα ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η Ευρώπη έχει αγκαλιάσει το όραμα της FIVB να μεταμορφώσει το βόλεϊ και προσκάλεσε τα μέλη της CEV «... ως μέλη της οικογένειας του Βόλεϊ, να μοιραστείτε τη γνώση και την εμπειρία σας με συναδέλφους από άλλες Συνομοσπονδίες. Αυτή είναι μια υποχρέωση που έχουμε όλοι μας για να βοηθήσουμε άλλες χώρες να αναπτύξουν το βόλεϊ με τόση επιτυχία που είχατε στην Ευρώπη υπό την ηγεσία του κ. Μπόριτσιτς».

Από την πλευρά του ο κ. Μπόρισιτς αφού ευχαρίστησε τον κ. Γκράσα τόνισε με νόημα: «Είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενούμε τη Γενική μας Συνέλευση την παραμονή του Συνεδρίου της FIVB. Αυτό δείχνει πραγματικά ότι είμαστε μία ομάδα και μπορώ να διαβεβαιώσω τον Πρόεδρο της FIVB ότι έχουμε τη δύναμη και τη γνώση να υποστηρίξουμε και να βοηθήσουμε και άλλες Συνομοσπονδίες. Θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και με το στρατηγικό σχέδιο που επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή, είμαι σίγουρος ότι το μέλλον για το ευρωπαϊκό βόλεϊ φαίνεται πιο λαμπρό από ποτέ».

Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης της CEV ολοκληρώνονται σήμερα και από αύριο έως την Κυριακή θα διεξαχθεί το κογκρέσο της FIVB.

*Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος με τον Αντιπρόεδρο της CEV Ρενάτο Αρένα.


Σχετικά Άρθρα