Παναθηναϊκός και ΑΕΚ φώναξαν «ΟΧΙ» σε κάθε μορφή παρενόχλησης

NEWS ,

Μήνυμα ευαισθητοποίησης ενάντια σε κάθε μορφή παρενόχλησης έστειλαν από την Άρτα οι δυο φιναλίστ ομάδες, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών.

Πριν από το πρώτο σερβίς της αναμέτρησης, οι αθλήτριες των δυο ομάδων φορώντας μπλουζάκια σε χρώματα ροζ και λευκό αντίστοιχα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει η ΕΟΠΕ (Isports και Whistle), έστειλαν το μήνυμά τους κατά της σεξουαλικής αλλά και κάθε μορφής παρενόχλησης. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ φωτογραφήθηκαν όλες μαζί, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα και την αποδοχή του κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης συμμετέχει σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα στo πλαίσια του Erasmus+  

α)Ο κύριος στόχος του έργου iSports είναι να αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση για την προστασία των νεαρών αθλητών από κάθε μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης, ενδυναμώνοντας τους επαγγελματίες του αθλητισμού, τους νέους αθλητές και τους αθλητικούς συλλόγους για την ανίχνευση, την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης. Έτσι, αντιμετωπίζεται άμεσα το θέμα: «Καταπολέμηση της βίας και αντιμετώπιση του ρατσισμού, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό».

Β)Το Whistle αναφέρεται στη σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα, ειδικά τη λεκτική σεξουαλική παρενόχληση , πιο γνωστή ως catcalling. Είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει σημαντικά πολλές γυναίκες που δεν αισθάνονται πλέον ελεύθερες να προπονούνται ή να κάνουν σωματική δραστηριότητα σε δημόσιους χώρους και τις οδηγούν να εγκαταλείπουν τον αθλητισμό. Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τα αθλητικά μας κέντρα ασφαλέστερα και πιο άνετα μέρη για να αισθάνονται όλοι ελεύθεροι για να αθλούνται.

Σχετικά Άρθρα