Σπουδαστές του ΙΕΚ Όμηρος στα γραφεία της ΕΟΠΕ

NEWS ,

Την Τετάρτη 07.02.2024 σπουδαστές από το 1ο & 2ο έτος των τομέων της Προπονητικής και Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ Όμηρος, τόσο της Αθήνας όσο και του Πειραιά, πραγματοποίησαν επίσκεψη στα γραφεία της ΕΟΠΕ στο ΟΑΚΑ.

Μετά την περιήγηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ακολούθησε παρουσίαση από τον Διευθυντή της Ε.Ο.ΠΕ. Νίκο Σοφιανό της οργάνωσης και λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Επίσης παρουσιάστηκε η δομή του μπιτς βόλεϊ από τον Υπεύθυνο του τμήματος Αλέκο Παρασκευόπουλο, όπως επίσης και τα προπονητικά χαρακτηριστικά του απο τον υπεύθυνο των Εθνικών ομάδων Μανώλη Ρουμελιώτη.

Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν και για τις ευκαιρίες εθελοντισμού που μπορεί να προκύψουν στις διοργανώσεις βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ.

Τέλος, παρουσιάστηκε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ «WHISTLE» που αφορά την Λεκτική Σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του αθλητισμού και τους τρόπους αντιμετώπισής της.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν η ομάδα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΕΟΠΕ αποτελούμενη από τους Αστέριο Πατσιαούρα (Υπεύθυνος ομάδας), Κατερίνα Μουστάκα, Ειρήνη Χαράφια, και Ίλα Παναγιώτα Ιωακείμ και οι Έλληνες εταίροι του προγράμματος από το ΚΕΑΝ κα Δήμητρα Σοφιανού και Ράϊνα Μελισσινού.

Σχετικά Άρθρα