Το “Together in Sport – Phase II” στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο

NEWS ,

Παιδικά και νεανικά χαμόγελα πλημμύρισαν την Τετάρτη 8/5 τον υπαίθριο χώρο της Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στην Κόρινθο.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης με το ευρωπαϊκό έργο “Together in Sport – Phase II” έδωσαν την ευκαιρία σε 64 παιδιά και νέους ηλικίας 7-21 ετών, να γνωρίσουν θεωρητικά και πρακτικά το άθλημα του βόλεϊ.

Αναγνωρίζοντας την αξία και την επίδραση του αθλητισμού και της άσκησης  στη ψυχολογία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, μέσω του Together in Sport – Phase II, δωρίστηκε στη Δομή αθλητικός εξοπλισμός, μετά το τέλος της αθλητικής δράσης.

Τον συντονισμό από μέρους της ΕΟΠΕ είχαν ο υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων Αστέριος Πατσιαούρας και η Ειρήνη Χαράφια και στην Κόρινθο εκπροσώπησαν την ομοσπονδία, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γρηγόρης Ρουσάκης, Χρήστος Πάτρας, Κώστας Λιώσης και Σταύρος Γεράνιος, καθώς και η συνεργάτιδα της ΕΟΠΕ Πόλα Κίτσου μαζί με τον Αστέριο Πατσιαούρα.

Η ΕΟΕ μαζί με την ΕΟΠΕ θέλουν να ευχαριστήσουν:

- στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Διοικητή της Δομής κύριο Λεωνίδα Κολαΐτη για την άψογη συνεργασία τους.
- στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Δημήτρη Πτωχό και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κύριο Αναστάσιο Γκιολή, για τη στήριξη της δράσης. Ο κ. Γκιολής εκτέλεσε μάλιστα και χρέη ιατρού κατά τη διάρκεια της.
- στην κυρία Φιλιώ Γκίλλα για την εθελοντική της προσφορά.

Το παρόν έργο, που προωθεί την κοινωνική συνοχή και την ειρηνική συνύπαρξη μέσω του αθλητισμού, υλοποιείται από την ΕΟΕ, υπό το συντονισμό της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση - METAdrasi και τη συνεργασία της Γερμανικής Ολυμπιακής Αθλητικής Συνομοσπονδίας Team Deutschland (DOSB).

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ – AMIF) και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας Bundesamt für Migration und Flüchtlinge - BAMF.

Εντός της διάρκειας του έργου, τουλάχιστον 10.000 ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε δωρεάν κοινές αθλητικές προπονήσεις, εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες σε διαφορετικές τοποθεσίες της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα