Volley League Γυναικών: Η Νταϊάνα Σεγκόβια MVP της 1ης αγωνιστικής
Η Νταϊάνα Σεγκόβια του Μίλωνα είναι η MVP της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών 2025-2026.
Η Κολομβιανή διαγώνια ήταν η κορυφαία της ομάδας της στην σπουδαία νίκη με 3-2 σετ στην έδρα του ΠΑΟΚ. Πέτυχε 25 πόντους με 22/60 επιθέσεις, 1 άσσο, 2 μπλοκ και αρκετοί από αυτούς ήρθαν σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.
Η Νταϊάνα Πατρίσια Σεγκόβια Έλες που είναι το πλήρες όνομά της γεννήθηκε στην Κολομβία στις 24 Μαρτίου 1996. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας της και συμμετείχε στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ταϊλάνδη.
Ξεκίνησε το βόλεϊ στη πατρίδα της και παρέμεινε μέχρι το 2015. Έχει αγωνιστεί στην Αργεντινή και στην Βραζιλία και στην Ευρώπη ήρθε το 2016 για λογαριασμό της φινλανδικής Κανγκασκάλα. Μεγάλη καριέρα έχει κάνει στην Γερμανία, στην Γαλλία και την τελευταία διετία την πέρασε στην Ισπανία.
Με αφορμή την ανάδειξή της ως MVP η Νταϊάνα Σεγκόβια μίλησε στο volleyball.gr.
Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με μεγάλη ιστορία. Ήρθαμε ψυχολογικά προετοιμασμένες, γνωρίζοντας ότι αυτός ο αγώνας δεν θα ήταν εύκολος για εμάς. Ο προπονητής μας υπενθύμιζε συνεχώς ότι έπρεπε να απολαύσουμε το παιχνίδι, και πιστεύω πως αυτό ήταν ένα από τα "κλειδιά" της νίκης μας – να χαρούμε τον αγώνα και να παλεύουμε για κάθε πόντο. Σε τακτικό επίπεδο, θεωρώ ότι καταφέραμε να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο που είχε χαράξει για εμάς η τεχνική μας ομάδα».
Για την απόφασή της να αγωνιστεί στην Ελλάδα: «Ήθελα πολύ να έρθω να παίξω στην Ελλάδα, γιατί πιστεύω ότι είναι ένα πρωτάθλημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ήθελα να βγω από τη ζώνη άνεσής μου. Αγωνίστηκα για δύο χρόνια στην Ισπανία και είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για την ελληνική λίγκα — ότι είναι δυνατή, με πολύ καλές και ανταγωνιστικές παίκτριες. Ήθελα να ζήσω αυτή την εμπειρία και να δοκιμάσω το αγωνιστικό μου επίπεδο εδώ».
Για τη ζωή της στην Ελλάδα και την καθημερινότητα στην Αθήνα: «Μου αρέσει πολύ η Αθήνα. Μου θυμίζει αρκετά τη γενέτειρά μου στην Κολομβία. Έχω τη θάλασσα κοντά, απολαμβάνω το φαγητό, και οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί. Γενικά, η ζωή εδώ είναι ήρεμη και όμορφη. Δεν έχω προλάβει να γνωρίσω πολλά μέρη ακόμα, αλλά από όσα έχω δει, η Ελλάδα με έχει ενθουσιάσει — ειδικά η Σαντορίνη, με τη μοναδική της θέα».
Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Όπως ανέφερα και πριν, πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Για να κερδίσεις, πρέπει πάντα να δίνεις το 100% σε κάθε παιχνίδι. Οι ομάδες διαθέτουν πολύ έμπειρες και ποιοτικές παίκτριες, κάτι που ανεβάζει το επίπεδο και κάνει τη φετινή σεζόν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα».
Η κορυφαία επτάδα της 1ης αγωνιστικής

Η κορυφαία επτάδα της 1ης αγωνιστικής

Διαγώνια: Dayana Patricia Segovia Elles (Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων) 25π. (22/60 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ).
Πασαδόρος: Nina Stojiljkovic (Ζ.Α.Ο.Ν.) 3π. (3/4 επ.).
Κεντρικές: Jovana Stevanovic (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) 17π. (13/14 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Τζίνα Λαμπρούση (Πανιώνιος Betsson) 17π. (10/17 επ., 2 άσσοι, 5 μπλοκ).
Ακραίες: Vitalia Marmen (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil) 19π. (16/42 επ., 3 μπλοκ, 47% υπ. - 26% άριστες), Monika Salkute (Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων) 17π. (16/50 επ., 1 μπλοκ, 44% υπ. - 26% άριστες).
Λίμπερο: Αναστασία Δήμου (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil), (43% υπ. - 19% άριστες).
VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ MVP 2025-2026
1η αγωνιστική: Dayana Patricia Segovia Elles (Κολομβία - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων)
VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ MVP 2025-2026
1η αγωνιστική: Dayana Patricia Segovia Elles (Κολομβία - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων)