Η πρώτη παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Whistle

ERASMUS+ PROJECT ,

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Whistle στους μελλοντικούς προπονητές Πετοσφαίρισης Α’ και Β’ κατηγορίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Γεώργιος Καραμπέτσος, ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ο Αντιδήμαρχος Συντονισμού των Αθλητικών δραστηριοτήτων και συντονισμού και επίβλεψης της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου κ. Γεώργιος Φελλάς,  ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ Νεκτάριος Χαλβατζής και οι εκπρόσωποι της ΓΓΑ .κ. Βασίλειος Κάκκος  και κκ. Αναστασία Σκαμάγκη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Αστέριος Πατσιαούρας Μέλος ΔΣ της ΕΟΠΕ και επικεφαλής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μαζί με τους συνεργάτες της ΕΟΠΕ κκ. Ειρήνη Χαράφια, Ίλα Ιωακείμ, και Κατερίνα Μουστάκα, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι το πρόγραμμα Whistle αναφέρεται στη σεξουαλική παρενόχληση στον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα, ειδικά τη λεκτική σεξουαλική παρενόχληση (VSH), πιο γνωστή ως catcalling.
Είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει σημαντικά πολλές γυναίκες που δεν αισθάνονται πλέον ελεύθερες να προπονούνται ή να κάνουν σωματική δραστηριότητα σε δημόσιους χώρους και τις οδηγούν να εγκαταλείπουν τον αθλητισμό.

Έρευνες από όλο τον κόσμο δείχνουν ότι κάποιοι άνδρες καθώς και στην πλειοψηφία τους γυναίκες έχουν βιώσει ή έχουν γίνει μάρτυρες κάποιου είδους σεξουαλικής παρενόχλησης.

Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε τα αθλητικά μας κέντρα ασφαλέστερα και πιο άνετα μέρη για να αισθάνονται όλοι ελεύθεροι για να αθλούνται.


Social Media:



Σχετικά Άρθρα