Ξεκινούν αναβαθμισμένα τα Elite Series του Beach Volley

BEACH VOLLEYBALL ,

Μετά την πιλοτική πρώτη σεζόν που κρίθηκε πολύ θετικά από αθλητές και φορείς, ο θεσμός των Elite Series συνεχίζεται για το 2022-2023 με τον ίδιο χαρακτήρα αλλά και με στοχευμένες βελτιώσεις.      

Ο νέος θεσμός που φαίνεται να καθιερώνεται, αφορά χειμερινές διοργανώσεις Beach Volley «Σωματειακού» χαρακτήρα με την συμμετοχή Πιστοποιημένων Φορέων που δραστηριοποιούνται στο άθλημα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.   

Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στον νέο θεσμό θα πρέπει να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο Elite Series δηλώνοντας και τον Φορέα που θα εκπροσωπούν με την συμμετοχή τους σε αυτόν.

Για τις διοργανώσεις Elite δεν θα υπάρχουν οι περιορισμοί της Πανελλήνιας Βαθμολογίας και όλοι οι αθλητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής με μοναδική προϋπόθεση την εγγραφή τους στο Μητρώο Elite και την δήλωση του φορέα τους.     

Οι διοργανώσεις Elite Series 2022-2023 θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο του 2022 και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο του 2023 με έναν τελικό (Elite Final) στον οποίο θα προκριθούν οι ανώτερες βαθμολογικά ομάδες του κάθε Φορέα. Ο τελικός των Elite θα έχει φέτος ελάχιστο έπαθλο €1.000 ανά κατηγορία (ανδρών-γυναικών) αλλά και συντελεστή στην Πανελλήνια βαθμολογία 2023 (Open-Masters).

Πέραν του Πανελλήνιου συντελεστή που αποκτά ο τελικός, οι υπόλοιπες αναβαθμίσεις για την δεύτερη περίοδο των Elite αφορούν:

Καθιέρωση ελάχιστου χρηματικού επάθλου €100 ανά κατηγορία
Καθιέρωση χρονικού διαστήματος για αλλαγή φορέα («μεταγραφική» περίοδος)
Κίνητρα σε φορείς της περιφέρειας για συμμετοχή στον θεσμό
Χορήγηση wild card (σε Open-Masters 2023) στους πρώτους φορείς της τελικής βαθμολογίας των Elite.
Νέο πλάνο επικοινωνίας ειδικά για τα Elite Series
 
Οι Φορείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στον νέο θεσμό μπορούν να βρούνε τις σχετικές πληροφορίες και την φόρμα ένταξης τους ΕΔΩ.

Οι αθλητές που θέλουν να συμμετέχουν στον θεσμό μπορούν να εγγραφούν στο ειδικό Μητρώο Elite ΕΔΩ ενώ την σχετική Προκήρυξη που θα ισχύει σε όλες τις διοργανώσεις θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Η εγγραφή τους στην κάθε διοργάνωση γίνεται απευθείας στον κάθε διοργανωτή και μπορούν να συμμετέχουν σε όσες διοργανώσεις Elite επιθυμούν.   

Οι διοργανώσεις και οι Φορείς που θα εντάσσονται στα Elite Series θα γνωστοποιούνται στους ενδιαφερόμενους μέσω της σχετικής ιστοσελίδας www.volleyball/gr/beach-volley/Elite-Series-2022-2023, ενώ για την επικοινωνία των Elite Series θα υπάρχει το hashtag #bveliteseries.

Σχετικά Άρθρα