Νταμπλ η Σχολή Μωραΐτη, νίκες κοριτσιών και αγοριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης

NEWS ,

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης κοριτσιών-αγοριών Λυκείων που φέτος διοργανώθηκε στην πόλη της Πάφου, στην Κύπρο το διήμερο 27-28 Μαρτίου.

Στο σύνολό τους οι αθλητές-αθλήτριες που συμμετείχαν με τα σχολεία τους στη διοργάνωση στελεχώνουν ομάδες εθνικών κατηγοριών σε Ελλάδα και Κύπρο, δίνοντας υποσχέσεις για ένα ευοίωνο μέλλον στο ελληνικό βόλλεϋ.

Πρωταθλήτρια στα κορίτσια η Σχολή Μωραΐτη – νίκησε με 3-1 στον τελικό το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Πρωταθλήτρια ομάδα στα κορίτσια αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά (έκτη συνεχόμενη και έβδομη συνολικά) η ομάδα της Σχολής Μωραΐτη, η οποία επικράτησε στον τελικό της αντίστοιχης του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με σκορ 3-1 και μάλιστα με ανατροπή, αφού το κολλέγιο προηγήθηκε με 0-1 (26-28, 25-22, 25-16, 25-17).

Coach για τη Σχολή Μωραΐτη ο κύριος Ζώης Καλαμπόκης, που με αυτήν τη νίκη έφθασε τις έξι (2017, 2018, 2019, 2022, 2023, 2024 –το ’21 και ’22 δεν διεξήχθη του πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας) και είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Αγάπη Χαραλαμπίδου με το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
Η ομάδα των πρωταθλητριών αποτελείτο από τις: Γράβαρη (αρχηγός) , Λουκά, Κορρέ, Γρυλλάκη, Τικμανίδου, Δρέμπελα, Τσαγκοπούλου, Σαμουρίδη, Γερογιάννη, Ιωαννίδη, Δευτεραίου, Τσιάκου, Κλαουδάτου, και Βενιέρη. Coach ο Ζ. Καλαμπόκης.
 
Στην ημιτελική φάση η ομάδα της Σχολής Μωραΐτη είχε επικρατήσει επίσης με 3-1 της ομάδας του Grammar School Λεμεσού και το Ελληνικό Κολλέγιο του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης με 3-2 σετ.

Στο μικρό τελικό το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου νίκησε με 3-1 (25-22, 25-22, 19-25, 25-21) το Grammar School Λεμεσού και πήρε την τρίτη θέση.

Η τελική κατάταξη:
Σχολή Μωραΐτη
ΓΕΛ Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
11ο ΓΕΛ Ηρακλείου
Grammar School Λεμεσού

Η ομάδα της Σχολής Μωραΐτη θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σερβία, αναζητώντας ακόμη μία διάκριση (υπεντων αγοριώνθυμίζεται ότι στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Βραζιλία, η ομάδα της Σχολής Μωραΐτη είχε κατακτήσει την 4η θέση, χάνοντας μία θέση στο βάθρο για ένα σετ.

Πρωταθλήτρια στα αγόρια η Σχολή Μωραΐτη – νίκησε με 3-2 στον τελικό το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Στον τελικό των αγοριών που διεξήχθη αμέσως μετά είχαμε επανάληψη του σκηνικού, με τη Σχολή Μωραΐτη να αντιμετωπίζει και εδώ το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης,

Με τη διαφορά ότι αυτός ο τελικός ήταν πολύ πιο αμφίρροπος και συναρπαστικός. Το κολλέγιο, εκμεταλλευόμενο στιγμές αδράνειας του Μωραΐτη στο πρώτο σετ, κατάφερε να ακυρώσει 3 set ball και τελικά να κατακτήσει το σετ με 28-30.

Εκμεταλλευόμενο μάλιστα την απογοήτευση των αγοριών από την Αθήνα, οι Θεσσαλονικείς πήραν εύκολα και το δεύτερο σετ με 12-25, και προηγήθηκαν με 0-2.

Στην ανάπαυλα οι οδηγίες του coach Παπακωνσταντίνου αφύπνισαν τα αγόρια του Μωραΐτη που, παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα, κέρδισαν πιο εύκολο απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ το τρίτο σετ με 25-22.

Αποκτώντας αυτοπεποίθηση από τη διαφαινόμενη ευκαιρία ανατροπή και πιστεύοντας στις δυνάμεις τους, τα αγόρια του Μωραΐτη κέρδισαν ακόμη πιο εύκολα το τέταρτο σετ, με 25-19.

Στη διαδικασία του “κοντού σετ” τα αγόρια του coach Παπακωνσταντίνου ανόρθωσαν ανάστημα, κατακτώντας το εύκολα με 15-12.
Η ομάδα των πρωταθλητών αποτελείτο από τους: Σαμαράς (αρχηγός) , Παπαδάκος, Μανίκας, Γεωργούντζος, Κουβαράς, Καλλιμάνης, Μάντζιος, Γκρίλλας, Λανίτης, Δίπλαρης, Ξηρός, Λαλης, Εμιρζας και Μουλάκης. Coach ο Κ. Παπακωνσταντίνου.
 
Στην ημιτελική φάση η ομάδα των αγοριών της Σχολής Μωραΐτη είχε επικρατήσει όχι εύκολα με 3-1 της ομάδας του Λυκείου Εθνάρχη Μακαρείου (25-21, 28-26, 23-25, 27-25), την ίδια ώρα που το Ελληνικό Κολλέγιο είχε πιο εύκολη αποστολή απέναντι στο ΓΕΛ Παραλίας Διστόμου, το οποίο και νίκησε με 3-2 σετ 25-20, 25-19, 25-18).

Στο μικρό τελικό το Λύκειο Εθνάρχη Μακαρείου Πάφου νίκησε με 3-1 (25-18, 13-25, 25-17, 25-13) το ΓΕΛ Παραλίας Διστόμου και πήρε την τρίτη θέση.

Η τελική κατάταξη:
Σχολή Μωραϊτη
ΓΕΛ Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
Λύκειο Εθνάρχη Μακαρείου Πάφου
ΓΕΛ Παραλίας Διστόμου

Η ομάδα αγοριών του Μωραΐτη θα συμμετάσχει και αυτή στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα στη Σερβία εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Στην ίδια διοργάνωση στη Σερβία θα συμμετάσχουν και οι δύο ομάδες των σχολείων της Κύπρου, εκπροσωπώντας τη Μεγαλόνησο.

Σχετικά Άρθρα